Windplan Blauw is al druk aan het werk aan de Visvijverweg.
Windplan Blauw is al druk aan het werk aan de Visvijverweg. ©maartenheijenk.nl

Boer aan Visvijverweg heeft spijt, maar mòet meewerken aan Windplan Blauw

Swifterbant

SWIFTERBANT - Een boer aan de Visvijverweg moet zijn bestaande windmolen laten afbreken door Windplan Blauw. De rechtbank in Lelystad bepaalde dat in een door Swifterwint namens het windplan aangespannen kort geding. De akkerbouwer heeft er spijt van dat hij in zee is gegaan met het windplan, maar volgens de rechtbank is hij te laat.

De boer en Swifterwint BV stonden al eerder tegenover elkaar in de rechtszaal. Toen bepaalde de rechter dat er voor de akkerbouwer geen weg terug was. Met een beroep op een recente uitspraken van het Europese Hof van Justitie weigert de boer nu medewerking aan het verwijderen van zijn oude windmolen.

Snel aan de slag

Swifterwint wil snel aan de slag op het erf van de man. De sanering van de bestaande windmolen is volgens het windplan nodig, omdat deze in de weg staat voor de bekabeling van de nieuwe windmolen. Swifterwint vreest dat het hele project kostbare vertraging oploopt en dat zij subsidies misloopt.

De rechtbank stelt het windplan in het gelijk. De overeenkomst tussen Swifterwint en de akkerbouwer is nog steeds geldig en hij moet medewerking verlenen aan het verwijderen van de oude en het plaatsen van de nieuwe windmolen. Doet hij dat niet, dan wacht hem een boete van 2.500 euro per dag.

Windplan Blauw