Peter van Bergen - wethouder Leefbaar Dronten
Peter van Bergen - wethouder Leefbaar Dronten ©maartenheijenk.nl

Wethouder erkent fout bij MFC Swifterbant: „Onvoldoende over gecommuniceerd”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Er ligt een definitief ontwerp voor het multifunctioneel centrum Swifterbant. De afgelopen maanden is het stil geweest rond dit onderwerp. Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) erkent dat dit fout is geweest: „We zijn veel bezig geweest met technische aspecten van de bouw. En hier hebben we, helaas, onvoldoende over gecommuniceerd.”

De wethouder trekt het boetekleed aan in een nieuwsbrief van Dorpsbelangen Swifterbant. Bestuurslid Sandra Nobel vraagt daarin aan Van Bergen waarom het zo lang duurt. „Er zit gelukkig schot in de zaak, er is een stip op de horizon”, antwoordt de wethouder, „We zijn inmiddels van start gegaan met de aanbestedingsprocedure.”

Geluidsmaatregelen

In het ontwerp zijn geluidreducerende maatregelen genomen. Daardoor kunnen koren en de fanfare straks oefenen zonder dat bewoners er last van hebben. Peter van Bergen kondigt aan dat er in mei een bijeenkomst komt voor toekomstige gebruikers. Dan wordt het definitieve ontwerp toegelicht: „We doen het ècht samen!” 

Volgens de wethouder wordt het MFC een mooi en duurzaam gebouw op een prachtige plek: „Een aanwinst voor het dorp. Het gebouw krijgt een plaats in het hart van het dorp en hopelijk ook in het hart van onze inwoners.”

MFC Swifterbant

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 21 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden