Femmy Parijs en Joske Bervoets bij het provinciehuis.
Femmy Parijs en Joske Bervoets bij het provinciehuis. ©maartenheijenk.nl

Joske en Femmy: „Als je in een dorp geen auto hebt, kun je geen kant op”

Swifterbant

LELYSTAD - Joske Bervoets uit Swifterbant is samen met haar SP-partijmaatje en dorpsgenoot Femmy Parijs naar het Provinciehuis in Lelystad afgereisd om actie te voeren voor het behoud van het openbaar vervoer. „Als je in een dorp geen auto hebt, kun je geen kant op”, vertelt ze.

Gedeputeerde Jan de Reus heeft forse bezuinigingen op het busvervoer in de gemeente Dronten aangekondigd. Dat stuit Joske en Femmy tegen de borst. Van de twee neemt Femmy regelmatig de bus. Joske heeft een auto, maar voorziet dat zij in de toekomst meer en meer is aangewezen op het OV: „Dus ik vind dat een belangrijke voorziening in een dorp.”

Ziekenhuis

De dames merken nu al dat het voor inwoners van Swifterbant lastig is om bijvoorbeeld naar het ziekenhuis in Lelystad en vooral Harderwijk te gaan. Joske Bervoets wordt regelmatig ingeschakeld door dorpsgenoten die naar het ziekenhuis moeten.

Het protest vanuit de gemeente Dronten was gisteren niet heel massaal. Buiten beide dames en drie FNV’ers hadden alleen zes gemeenteraadsleden gehoor gegeven aan de oproep om naar het Provinciehuis te komen. Wel ondertekenden honderden inwoners de petities van de verenigingen van Dorpsbelangen Biddinghuizen en Swifterbant.

De heer en mevrouw Kollen kregen huisbezoek aan de Cultuursingel in Biddinghuizen.
400 OFW-huurders melden zich aan voor huisbezoek: "Werken aan een thuisgevoel" 11 uur geleden
Popkoor Unlimited Sound Dronten
Wat is er vrijdag te doen? IVN, De Schakel, Dorcas, Maris Sonores, theatershows 11 uur geleden
Thim Verhoeven neemt na tien jaar afscheid van Swift'64 1.
Zinderend slot bij Asv Dronten, afscheid bij Swift'64, titelstrijd bij BAS 12 uur geleden