Corien Donken
Corien Donken Zeewolde Actueel

Schooldirecteur Corien Donken in Swifterbant weer ‘gewoon’ voor de klas

Swifterbant

SWIFTERBANT - Corien Donken (58) was bijna elf jaar directeur van basisschool De Richtingwijzer in Zeewolde. Ze bleef al die tijd ook lesgeven en daar haalt ze nog steeds de meeste energie vandaan. Al het geregel er omheen had ze wel een beetje gehad en dus besloot juf Corien haar hart te volgen en gewoon weer helemaal voor de klas te gaan staan. Na de zomervakantie krijgt ze groep 4 van De Branding in Swifterbant onder haar hoede.

Corien Donken kwam indertijd vanuit Katwijk naar de drie jaar eerder gestarte christelijke basisschool in Zeewolde. Van origine was ze kleuterleidster en na verloop van tijd werd ze eerst coördinator zorgverbreding, later intern begeleider, vervolgens locatieleider en tenslotte directeur.

Het begon te knagen

Het laatste jaar begon het te knagen. „Als directeur sta je als het ware 24/7 aan en dat ging mij op een bepaald moment tegenstaan. Het contact met de klas heb ik altijd aangehouden en daar krijg ik nog steeds heel veel energie van.”

En dus nam juf Corien een dapper besluit: „Ik word weer in z’n geheel leerkracht. Het zijn toch mijn roots en die heb ik nooit verloochend.” Binnen de stichting Codenz vond ze in Swifterbant een nieuwe werkkring. „Helemaal vreemd is die omgeving niet voor mij, ik ben opgegroeid op een boerderij onder Dronten.”