Het ontwerp van het MFC.
Het ontwerp van het MFC. gemeente Dronten

Uit vrees voor Swifterbant stemmen ook tegenstanders vóór half miljoen voor MFC

Swifterbant

DRONTEN - Op voorstel van GroenLinks legt de raad het geld, dat is overgebleven van de renovatie van het gemeentehuis, opzij voor het multifunctionele centrum (MFC) in Swifterbant. Volgens de helft van de raadsfracties is het een voorstel voor de bühne, maar niemand durfde tegen te stemmen uit vrees voor de toorn van Swifterbant.

Het voorstel om de overgebleven 525.000 euro te reserveren voor het MFC werd gesteund door de drie grootste fracties: VVD, CDA en Leefbaar. De vier anderen hadden er moeite mee.

Symboolpolitiek

Wethouder Ton van Amerongen vertelde dat het college straks sowieso eerst toestemming aan de gemeenteraad moet vragen, voordat er extra geld naar het MFC gaat. Waarschijnlijk stemt er dan geen enkele fractie tegen.

„Als de vraag is of er meer geld naar het MFC moet, zeg ik volmondig ja”, reageerde Lazise Hillebregt van de D66. Zij noemt het echter ‘symboolpolitiek’ om dat te koppelen aan het geld voor het gemeentehuis. ChristenUnie, PvdA en SP waren het met haar eens.

„We laten aan Swifterbant zien dat het ons menens is en dat het MFC er zo snel mogelijk moet komen”, verdedigde Paul Vermast van GroenLinks zijn voorstel. „Het gaat niet om symboliek. Wij willen de snelheid erin houden”, steunde Remco de Maaijer van de VVD hem.

Geen tijdswinst

De tegenstanders waren niet overtuigd. „Ik wil de gedachte wegwerken dat dit voorstel tijdwinst geeft”, sputterde Suzanne Stoop van de PvdA tegen. „Niemand is erop tegen als er geld naar het MFC gaat, maar deze discussie is een beetje gek”, vond Peter Duvekot (SP). Hij denkt dat een tegenstem hem in Swifterbant wordt aangerekend: „En dus stem ik met een vreemd gevoel toch maar voor.”

De drie andere tegenstanders voelden met Duvekot mee. Daardoor werd het plan van GroenLinks unaniem aangenomen.

MFC Swifterbant