VVD-wethouder Irene Korting.
VVD-wethouder Irene Korting. ©maartenheijenk

Wethouder over 50 kilometer op Biddingweg: „Er kan altijd gehandhaafd worden”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Volgens wethouder Irene Korting (VVD) zijn snelheidscontroles op de Biddingweg bij Swifterbant-zuid straks wel degelijk mogelijk: „Er kan altijd gehandhaafd worden.”

Om in Swifterbant-zuid vlakbij de Biddingweg woningen te kunnen bouwen, gaat de maximum snelheid daar van 80 naar 50 kilometer per uur. Tijdens een informatieavond zei een verkeersdeskundige vorige week dat er alleen snelheidscontroles mogelijk zijn, als de weg wordt ingericht als 50-kilometerweg.

Lastig?

De gemeente verbreedt straks de weg naar twee keer 3,50 meter en laat aan weerszijden bermversteviging aanbrengen. Nodigt dat uit tot hard rijden en maakt dat handhaven lastig?

Irene Korting zit daar niet over in. „Je kunt niet én een weg zodanig inrichten dat het uitnodigt om heel hard te rijden én handhaven als redmiddel”, legt zij uit, „Dat betekent dat we de we zodanig inrichten, dat mensen snappen dat je daar 50 kilometer moet rijden. Als ze dat niet doen, kun je altijd overgaan tot handhaving. Maar dat is niet het eerste middel.”

Biddingweg