Afbeelding
Foto: Coloriet

Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt viert 25-jarig bestaan

Swifterbant

SWIFTERBANT - Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt in Swifterbant bestaat deze maand 25 jaar. De 27ste van november is de officiële datum, maar in de week vooraf is iedereen welkom om dit samen met de bezoekers te vieren. Er staan tijdens een heuse feestweek tal van festiviteiten gepland.

Het Pluspunt biedt met dagbesteding gezelligheid, structuur en regelmaat voor mensen met geheugen- en/of psychische problematiek. Wilma Damen, coördinator dagbesteding wijkzorg is al twintig jaar werkzaam in Het Pluspunt. “En in die jaren heb ik de groep bezoekers toch wel zien veranderen. Het zijn nu meer de digitale ouderen die met mobiele telefoon naar de dagbesteding komen en thuis een tablet hebben. We passen onze dagbesteding hier op aan, veel meer op de wensen van de mensen. Ik zeg altijd: ‘Wat vind je leuk? Waar word je blij van?’. Alles is hier mogelijk. Met de inzet van onze vrijwilligers kunnen we ingaan op de wensen van onze bezoekers.”

Het 25-jarige bestaan van het dagcentrum wordt gevierd door iedere dag iets feestelijks te doen. “Maar we wilden dit ook zeker vieren met buurtgenoten tijdens drie vrij toegankelijke activiteiten in onze feestweek”, vertelt Damen. 

Programma

Op dinsdag 22 november treedt het koor Swifter Smarties op van 14.30 tot 15.30 uur. Op de donderdag geeft Nathalie van VitaalOveral van 11.15 tot 12.00 uur een beweegles. Een dag later komt Zorg-Zangeres Marian de Waal naar Het Pluspunt, zij zingt onder begeleiding van pianiste Heleen van Els. Dit vindt plaats van 14.40 tot 15.30 uur. 

Alle festiviteiten vinden plaats in Coloriet Dagcentrum Het Pluspunt aan de De Heraldiek 2A in Swifterbant en zijn gratis toegankelijk. ‘Wij zorgen voor een hapje en drankje. Wilt u zich wel aanmelden, zodat wij rekening kunnen houden met de beschikbare ruimte? Dat kan via pluspunt@coloriet.nl of 0321-323428’, meldt Coloriet.