VIDEO | Bewoners De Landmaten voelen zich overvallen door plan Polenhuisvesting

Algemeen

DRONTEN - Terwijl de gemeente de participatie hoog in het vaandel heeft, moesten de bewoners van wijk De Landmaten deze week via DeDrontenaar.nl vernemen dat er aan de overkant van de Dronterweg een huisvesting voor arbeidsmigranten komt. Met name bewoners van de straat De Lopensaet laten het er niet bij zitten.

Het plan is om circa 300 ‘Polen’ te huisvesten op het voormalige perceel van tuincentrum GroenRijk aan de Rietweg. Daar wil de projectontwikkelaar vier gebouwen van drie verdiepingen realiseren.

Kan toch niet waar zijn

Sietske van Veldhuizen en Ed Jacquet voelen zich in ieder geval al gesteund door D66. „Dat kan toch niet waar zijn”, riep raadslid Rob van der Schans vorige week toen het ging om arbeidsmigranten op zichtlocaties aan de rand van Dronten. Behalve voor het zicht vrezen Van Veldhuizen en Jacquet de verkeersstromen en (geluids-)overlast. Het tweetal begrijpt dat er ‘iets’ gebouwd gaat worden op het perceel. Maar hun voorkeur gaat uit naar het meer landelijke plan van Zorgerf Dronten.

De ‘actievoerders’ informeren de komende tijd hun eigen buurt. Daarna zoeken ze contact met de gemeente en de politiek. „Er werd gezegd dat er geen geluid kwam van de buurt. Ja… wij wisten het niet, dus dat gaat dan heel moeilijk. Maar dat geluid komt er nu zeker”, kondigt Ed Jacquet aan.

Locatie Rietweg

Locatie GroenRijk

  • Paars: De Lopensaet
  • Rood: de 50 meter zone vanaf de Dronterweg
  • Groen: perceel GroenRijk
  • Blauw: de 80 meter zone vanaf de hoogspanningslijnen
  • Het kaartje geeft een indicatie van de situatie

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden