De locatie GroenRijk aan de Rietweg.
De locatie GroenRijk aan de Rietweg. ©maartenheijenk.nl

Schets voor ‘Polenhotel’ aan Rietweg nog deze maand gepresenteerd aan omwonenden

Algemeen

DRONTEN - De initiatiefnemer, die huisvesting voor arbeidsmigranten wil realiseren aan de Rietweg, werkt momenteel aan een eerste schets. Die tekening wordt nog deze maand besproken met de buurt. „Omwonenden hebben alle gelegenheid om aan te geven wat zij van het plan vinden”, schrijven B en W aan de gemeenteraad.

In juli werd bekend dat er plannen zijn voor een ‘Polenhotel’ voor 300 arbeidsmigranten op de locatie waar voorheen tuincentrum GroenRijk zat. De overburen van De Lopensaet kwamen meteen in actie en verzamelden handtekeningen van 500 tegenstanders van het plan.

Zichtlocatie

De gemeente is momenteel in overleg met de initiatiefnemer over zijn principeverzoek. Omdat het volgens de gemeente om een zichtlocatie gaat, zijn er stedenbouwkundige kaders vastgesteld. Op basis van die uitgangspunten maakt de projectontwikkelaar nu een schetsplan.

Dat plan presenteert hij nog deze maand aan de gemeente en de omwonenden. Daarna gaat de gemeenteraad het in februari of maart bespreken. Aansluitend start een planologische procedure.

De gemeente heeft aan de bewoners van de wijk De Landmaten inmiddels duidelijk gemaakt hoe zij bij het plan betrokken worden. Die inspraak is een verantwoordelijkheid van de projectontwikkelaar, maar de gemeente gaat het proces wel begeleiden.