Afbeelding
Gerd Altmann

Dubbel en Dwars Dronten | Rustig Oud en Nieuw

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Er zijn van die dingen waar ik helemaal niets mee heb en ook nooit heb gehad. Ik heb niets met kermissen. Ik heb niets met circussen. En ik heb helemaal niets met knalvuurwerk.

Kermissen en circussen kun je mijden. Je gaat er gewoon niet naar toe. Dus hoef je je ook niet te ergeren. Dat ligt anders met legaal en illegaal knalvuurwerk. Dat moet je helaas dankzij ‘liefhebbers’ maar accepteren.

Dit jaar is met Oud en Nieuw vanwege corona en de druk op de ziekenhuizen helemaal geen vuurwerk toegestaan. Geen siervuurwerk en geen knalvuurwerk. Onze burgemeester vindt dit jammer. Hij hecht aan de traditie om met Oud en Nieuw vuurwerk af te steken. Ja, er zijn ook nog heel veel mensen die hechten aan de traditie van Sinterklaas en Zwarte Piet.

Er zijn gemeenten waar al enige jaren een algeheel vuurwerkverbod geldt. Die organiseren vaak met oudjaar een centraal geregisseerde vuurwerkshow.

In Dronten hadden wij vroeger een siervuurwerkshow tijdens de Meerpaaldagen, verzorgd door vuurwerkfirma Broekhoff uit onze gemeente. Het zou mooi zijn als de burgemeester en Broekhoff elkaar volgend jaar met oudjaar vinden voor een nieuwe vuurwerktraditie. Niet alleen leuk voor de vuurwerkliefhebbers, maar ook beter voor natuur en milieu.

Dubbel en Dwars Dronten