De rotonde bij Reaal Dronten.
De rotonde bij Reaal Dronten. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Wat vinden Drontenaren van de twee rijrichtingen voor fietsers op rotondes?

Algemeen

DRONTEN - Wat vinden de Drontenaren van het fietsen van het centrum naar west, bijvoorbeeld over het nieuwe Krabbelaarspad? Wat is hun mening over de fietsparkeervoorzieningen rond de winkelcentra van Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen? Dat zijn enkele vragen uit een online enquĆŖte van Fietsersbond Flevoland.

Naast een aantal algemene en provinciale vragen, stelt de Fietersbond ook vragen specifiek over Dronten. Bijvoorbeeld over de twee rijrichtingen voor fietsers op rotondes en over de hoeveelheid autoā€™s rondom scholen tijdens het brengen en ophalen van kinderen.

ā€žDe ombouw van de bruggen over de Lagevaart aan de Dronterringweg en Swifterweg. Zijn deze veiliger geworden door de aanleg van hekjes langs de rijbaan?ā€, is een andere vraag van de Fietersbond. Ook vragen ze naar de mening van de Drontenaren over het fietsen op de bedrijfsterreinen.

Kunnen er veel mee

De enquĆŖte is al meer dan duizend keer ingevuld en staat nog open tot 1 februari. ā€žDe antwoorden zijn van uitstekende kwaliteit. Hier kunnen we enorm veel meeā€, zegt Frans van Schoot over de voorlopige resultaten.

Aan de hand van de uitkomsten wil de bond een regionale fietsvisie maken. Ook is het de bedoeling om onveilige situaties aan te kaarten bij de wegbeheerders.