De Toekomst
De Toekomst Google Streetview

Directeur van De Toekomst na vernielingen: „Jongeren mogen zich best vermaken”

Algemeen

DRONTEN - Directeur Annika Mulder van katholieke basisschool De Toekomst is vrij mild in haar oordeel over de vernielingen bij haar school: „Het is een openbaar schoolplein en de jongeren mogen zich best vermaken. Maar ze moeten zich wel gedragen.”

De school deed vandaag aangifte bij de politie van de vernieling van tien ramen. Daarbij gaat het om veiligheidsglas.

Ontzettend zonde

Het gaat echter niet alleen om de ramen. „We hebben te maken met behoorlijk wat vernielingen aan de gevel en op het plein”, vertelt de directeur, „Het is ontzettend zonde. Daarom hebben we contact gezocht met de politie om te kijken of zij misschien wat meer kunnen surveilleren en met ons willen meedenken over een oplossing.”

Behalve de vernielingen ligt er ook regelmatig afval en (groen) glas op het schoolplein: „Het is vervelend als je ’s ochtends op school komt en je moet eerst kijken wat de schade is. Je moet het opruimen en je moet er ook elke keer voor zorgen dat het vastligt voor de verzekeraar, in de hoop dat het vergoed wordt. En als er wat vervangen moet worden, zit daar ook weer werk in.”

Goed voorbeeld

Annika Mulder vindt het met name voor de leerlingen vervelend: „Voor de kinderen is dit niet echt een goed voorbeeld. Je wilt ze toch meegeven dat ze zorgdragen voor onze spullen.”

„Het is heel lang rustig geweest”, zegt de directeur over de situatie rond de school, „De laatste tijd zien we veel jongeren op het plein. Sinds de lockdown is dat toegenomen. Wij gaan vroeg naar huis, want we mogen niet te lang in het gebouw zijn. En als wij naar huis gaan, zijn er eigenlijk altijd jongeren op het plein.”

De Toekomst heeft de ouders in de omgeving van de school gevraagd een oogje in het zeil te houden: „Zodat we er samen voor zorgen dat we dit probleem op kunnen lossen.”

Aangifte