Ingrid Paalman (ChristenUnie)
Ingrid Paalman (ChristenUnie) ©maartenheijenk.nl

Vogels vliegen de wethouder om de oren bij discussie over vliegveld Lelystad

Algemeen

DRONTEN - Ingrid Paalman van de ChristenUnie is blij dat B en W van Dronten met haviksogen meekijken naar vliegveld Lelystad. Siert Jan Lap van het CDA vindt het fijn dat het college op het vinkentouw zit. Ook alle andere fracties in de gemeenteraad kunnen zich vinden in het bezwaarschrift van de gemeente rond de natuurvergunning voor Lelystad Airport.

B en W willen met hun bezwaarschrift voorkomen dat het vliegveld toekomstige ontwikkelingen van de gemeente Dronten in de weg zit. „Wij zijn blij dat u accuraat blijft reageren en goed oplet wat de eventuele consequenties zijn voor Dronten”, reageerde mevrouw Paalman. De rest van de raad liet zich in soortgelijke bewoordingen uit.

Ein-de-lijk

Volgens Paul Vermast van GroenLinks levert het vliegveld voor de gemeente Dronten vooral herrie, stank en overlast op: „Eindelijk zien we in een zienswijze van de gemeente Dronten nu een keer de grote nadelen benoemd.” 

Met dat woord ‘eindelijk’ was Paul Zuurendonk van de VVD het niet eens: „Het gemeentebestuur heeft altijd al duidelijk stelling genomen voor de belangen van onze inwoners. Ook nu weer zien we die consequente lijn terug.”

Lelystad Airport