Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Politieke logica

Gemeente

(door Hans Dorreboom)

Deze maand nemen wij het Huis van de Gemeente Dronten (voorheen het gemeentehuis) na een grondige verbouwing weer in gebruik. Ik zeg bewust ‘wij’, want het is kennelijk nu ook uw en mijn Huis.

Ik ben nog niet binnen geweest, maar ik heb wel op de website van de gemeente een filmpje bekeken. En inderdaad, het wordt heel mooi. Mag ook wel voor 25 miljoen euro verbouwingskosten. Alleen de burgemeester heeft in het verbouwde Huis nog een werkplek achter slot en grendel. Wethouders en ambtenaren werken in transparante ruimten, voor zover zij inmiddels niet gewend zijn om thuis werken.

Bij de verbouwing zijn volgens wethouder Roelof Siepel 15 Drontense bedrijven betrokken. Ook hoofdaannemer Bramer bv is volgens de deze wethouder een Drontens bedrijf. Jammer dat de wethouder dit niet even bij de Kamer van Koophandel (KvK) heeft gecheckt. Bramer bv heeft in Vriezenveen zo’n 20 bv’s op naam staan, waaronder de hoofdvestiging. In Dronten heeft Bramer volgens de KvK een nevenvestiging en wel een garageloods. 

Voor de wethouder is deze garageloods voldoende om hoofdaannemer Bramer een Drontens bedrijf te noemen. Met deze politieke logica telt Dronten ongetwijfeld nog veel meer typisch Drontense bedrijven. Zo voldoet de gemeente snel aan de plicht om bij uit te besteden werk Drontense bedrijven in te schakelen.

Dubbel en Dwars Dronten

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 3 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 3 uur geleden