Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Gezocht: ambitieuze Drontenaren

Algemeen

(door Hans Dooreboom)

Volgend jaar maart kiezen wij een nieuwe gemeenteraad. De gemeente Dronten organiseert een cursus voor aspirant-raadsleden. Deze cursus om Drontenaren enthousiast te maken voor het raadslidmaatschap, is zo populair dat er een tweede ronde komt.

De eerste cursus bestond uit drie bijeenkomsten. Vanwege de grote belangstelling, organiseert de gemeente op 31 mei en 7 en 14 juni weer bijeenkomsten.

Iedereen die ouder dan 16 is en in Dronten woont, kan zich aanmelden voor de cursus. De cursus is bedoeld voor zowel inwoners die nog weinig weten van hoe een gemeente werkt, als voor inwoners die al enige ervaring met de gemeentelijke politiek hebben.

Het raadswerk is vooral weggelegd voor mensen die tegen een stootje kunnen. Je moet van vergaderen houden. Bij veel zaken is dossierkennis noodzakelijk, op bepaalde terreinen is extra kennis meegenomen en – niet onbelangrijk – je moet veel contact onderhouden met plaatselijke verenigingen en bewonersgroepen. Reken op een tijdsbesteding van minimaal 10 uur per week.

Als raadslid moet je het debat niet schuwen. In het politieke handwerk moet je vaak kiezen voor het minst kwade. Het gaat altijd om conflicten. Je moet beschikken over de nodige stevigheid, want kritiek is meer de norm dan het applaus.

De gemeenteraad is het hoogste orgaan in onze gemeente. Als raadslid beslis je mee over alle vormen van beleid die voor de inwoners van belang zijn. Heb je ambitie: meld je aan voor de cursus bij griffie@dronten.nl..

Dubbel en Dwars Dronten

Kandidaat-raadsleden