Het nieuwe afdelingsbestuur van D66 in Dronten.
Het nieuwe afdelingsbestuur van D66 in Dronten. eigen foto

Dubbel en Dwars Dronten | Nieuw leiderschap

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Lekker ongecompliceerd en onbevangen roepen dat Dronten moet kiezen voor ‘nieuw leiderschap’. Het begrip is herontdekt, komen overwaaien uit Den Haag en begint al aardig een eigen leven te leiden.

In 1966 werd een partij opgericht die stond voor bestuurlijke vernieuwing en meer zeggenschap van burgers. Deze partij, voluit Democraten 66, heeft in de loop der tijd in veel opzichten de bestuurlijke vernieuwing overleefd. De partij heeft afstand genomen van de kroonjuwelen als de gekozen burgemeester en het referendum. D66 is onderdeel geworden van het huidige politieke en bestuurlijk bestel.

Volgend jaar maart kiezen wij een nieuwe gemeenteraad. Het nieuwe en jonge (wat leeftijd betreft) bestuur van D66 in Dronten is al begonnen met de verkiezingsstrijd. Het vindt dat het conservatieve Dronten moet kiezen voor ‘nieuwe leiderschap’. Ik citeer: „In deze gemeente hebben wij te maken met een aantal conservatieve partijen. Het is tijd dat we de trend doorbreken en kiezen voor een progressief gemeentebestuur.”

D66 bestaat dit jaar 55 jaar. Wat ‘progressief’? De gekozen burgemeester is er nooit gekomen en over het referendum horen wij ook niets meer. D66 Dronten moet de komende tijd aan Drontenaren maar uitleggen wat ‘progressief’ is aan ‘nieuw leiderschap’.

Ik kijk nu al uit naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Dubbel en Dwars Dronten