Organisatoren en vrijwilligers van het Polderfest 2019.
Organisatoren en vrijwilligers van het Polderfest 2019. LMVPictures

Polderfest gaat door: „Misschien wel het eerste grote feest in Nederland”

Algemeen

DRONTEN - Alle lichten staan op groen voor het Polderfest, het jaarlijkse ‘schuurfeest’ van een vriendengroep uit Swifterbant. Het gaat gebeuren op zaterdag 31 juli aan de Kromme Rijn in Dronten. Het is waarschijnlijk de eerste grote activiteit in Dronten na corona. „En misschien wel het eerste grote feest in Nederland”, lacht organisator Mark Zonderland.

Hoe lang zijn jullie hier al mee bezig?
Mark Zonderland: „Vorig jaar kon het door Covid-omstandigheden helaas niet doorgaan. Daar hadden we begrip voor. Dit jaar hebben we al in een vroeg stadium contact gezocht met de gemeente met de vraag: wat moeten wij doen om een feest te mogen organiseren. Daar zijn we inmiddels een paar maanden mee bezig.”

En hoe hebben jullie het uiteindelijk voor elkaar gekregen?
„Parallel aan de roadmap van de Rijksoverheid hebben we zelf een stappenplan gemaakt, zodat wij snel konden schakelen als het weer open mag. Daar hadden we al een paar keer over gesproken met de gemeente. Toen bekend werd dat evenementen weer mochten doorgaan, mits ze voldoen aan bepaalde eisen, hadden we alles klaarstaan.”

Aan welke bijzonder eisen moeten jullie voldoen?
„De exacte eisen met testen krijgen we vrijdag te horen. Maar zoals het nu lijkt, wordt het testen centraal geregeld door de Rijksoverheid. Wij hebben ons evenement al aangemeld bij die organisatie. Volgens de huidige stand van zaken moeten bezoekers zich 40 uur voor het feest laten testen. Als ze negatief getest zijn, wordt dat gelinkt aan ons ticketverkoopsysteem en daarmee wordt de ticket opengezet.”

Jullie zeiden de afgelopen jaren al dat het Polderfest steeds groter en professioneler werd. Het begint nu allemaal écht serieus te worden.
„Jazeker. We zijn inmiddels een stichting geworden en dit jaar móést het wel professioneler. Dan ga je schakelen en pak je gewoon door.”

Waar en wanneer gaat het precies gebeuren?
„Op zaterdag 31 juli aan de Kromme Rijn in Dronten, op dezelfde locatie als in 2019.”

Hoeveel mensen kunnen jullie herbergen?
„2.500.”

Het wordt waarschijnlijk geen enkel probleem om dat uit te verkopen.
„Wij hebben gezegd: 2.500 is het maximum. Het moet behapbaar zijn en we moeten de veiligheid kunnen garanderen. Voor ons is het geen doel om enorm groot te worden, wij doen het echt voor onze eigen omgeving. Maar het moet dit jaar wel een slag groter dan we gewend zijn, omdat we de mensen wat willen bieden en ook omdat de Meerpaaldagen niet doorgaan. En inderdaad: wij denken dat dit evenement zo uitverkocht is.”

Want jullie zijn waarschijnlijk het eerste grote evenement in Dronten?
„Ik denk zelfs dat we één van de eerste van Nederland zijn. Wat we nu horen is de kans groot dat we sowieso in Flevoland maar misschien zelfs in heel Nederland de eerste of de tweede zijn.”

Hebben jullie al artiesten?
„We hebben een line-up, maar die houden we nog even geheim. Er komen in ieder geval top-40-artiesten. We wilden in 2020 al groots uitpakken en we hebben al die artiesten kunnen doorschuiven naar dit jaar.”

Wanneer begint de voorverkoop?
„Die gaat binnenkort open.”

Grote feesten en festivals in gemeente Dronten

.

Interview Polderfest 2017

.

Polderfest 2019


LMVPictures


LMVPictures


LMVPictures


LMVPictures