Reaal Dronten
Reaal Dronten ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Dubbel en Dwars Dronten | Bestemming Reaalcomplex

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Al twee jaar vinden gesprekken plaats tussen gemeente en de besturen van sv Reaal, ASVDronten en ASVD Korfbal. Reaal wil graag op het huidige complex in Dronten-West een kunstgrasveld. Deze wens bleek onhaalbaar. De gemeente bood als optie te onderzoeken om met behoud van eigen identiteit (eigen sportpark, kantine en kleedkamers) te verhuizen naar het burgemeester Dekker sportpark.

Op een vraag aan de gemeente wat eventueel de plannen voor het complex zijn bij een vertrek van Reaal, is het antwoord: “er zijn nog geen concrete plannen”.

Ben je een wantrouwend persoon, dan lees je in het antwoord “er zijn wel plannen, maar die vertellen wij als gemeente nog niet”. Immers, de gemeente is al twee jaar bezig met de verhuizing en zou de optie van verhuizing niet zomaar aan Reaal voorleggen. Daar zitten natuurlijk plannen achter.

Kijken wij er minder wantrouwend naar, dan is de verhuizing een uitgelezen kans voor inwoners om mee te praten over een nieuwe invulling die past binnen het huidige bestemmingsplan ‘Recreatieve doeleinden’ (sport en sportieve recreatie, met daarbij behorende voorzieningen).
Ik geef graag al een voorzet. Breek de verouderde sporthal ’t Dok af (mooie plek voor woningbouw) en bouw op het Reaalcomplex een nieuwe topsporthal. Past al binnen het huidige bestemmingsplan.

(Overigens moeten nog wel de leden van Reaal akkoord gaan met de verhuizing).

Dubbel en Dwars Dronten