Busstation Dronten
Busstation Dronten Ā©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Wat privacy?

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Ik heb met heel veel mede inwoners van Dronten de petitie ā€˜Stop de kaalslag van het openbaar vervoer in de gemeente Drontenā€™ ondertekend. Deze petitie is gericht aan de provincie Flevoland, die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in onze gemeente. De provincie wil de acht buslijnen in de drie dorpen van Dronten terugbrengen naar slechts twee.

Eind juni zijn honderden handtekeningen over de kaalslag in het openbaar vervoer in Dronten aangeboden aan de provincie.

Alle Drontenaren die de petitie hebben ondertekend moeten nu voor de provincie met de billen bloot. De provincie accepteert niet dat ondertekenaars alleen met naam en e-mailadres de petitie hebben ondertekend.

De Stichting Petities, verantwoordelijk voor deze petitie, meldt aan alle ondertekenaars: ā€žomdat het gaat om een ā€˜e-petitieā€™ wil de provincie niet alleen je naam, maar ook je woonadres en je geboortedatumā€. De Stichting meldt: ā€žHet is vervelend, maar de provincie wil deze gegevens nauwkeurig controleren.ā€

Een ambtenaar bij de provincie moet iedere ondertekenaar checken of deze wel echt in de gemeente Dronten woont. Waarom deze ambtenaar je geboortedatum moet weten, is mij een raadsel. En dat allemaal voor een op zichzelf eenvoudige petitie ā€˜Stop de kaalslag van het openbaar vervoer in de gemeente Drontenā€™.

Wat bureaucratie en wat privacy?

Dubbel en Dwars Dronten