Het voormalige logeerhuis aan de Roodbeenweg.
Het voormalige logeerhuis aan de Roodbeenweg. Google Streetview

Omwonenden ‘verbijsterd’ over plannen arbeidsmigrantenhuisvesting Roodbeenweg

Algemeen

DRONTEN - „Wij zijn verbijsterd.” Dat schrijft Theo Weesepoel over de plannen voor huisvesting van 268 arbeidsmigranten aan de Roodbeenweg 17a in Dronten. Hij meldt dit in een persbericht ‘dat door de gezamenlijke omwonenden is opgesteld’.

Op DeDrontenaar.nl verscheen gisteren het bericht over de plannen van Eric Daniëls en zijn echtgenote. Hij wil aan de Roodbeenweg een woonlocatie voor arbeidsmigranten vestigen.

Verontrust

Buurtbewoners zeggen ‘verontrust’ te zijn: „In tegenstelling tot wat in eerdere berichten door de heer Daniëls gemeld werd, is er tot op heden slechts zéér summier contact geweest tussen hem en de buurtbewoners.”

„Slechts twee buren zijn vluchtig van zijn aankoop van voormalig logeerhuis Enjoy-it op de hoogte gesteld, met een potloodschets en een korte toelichting dat het zijn bedoeling is op termijn 300 arbeidsmigranten op deze locatie te gaan vestigen. Dit heeft maandag 19 juli plaatsgevonden.”

Weesepoel schrijft dat de buren formeel nog geen gezamenlijk standpunt hebben ingenomen: „Maar wij zijn verbijsterd over deze gang van zaken en beraden ons op onze verdere stappen.”

Roodbeenweg

.