Suit-Up op het Meerpaalplein.
Suit-Up op het Meerpaalplein. ©maartenheijenk.nl

Mini-Meerpaaldagen: „Fijn dat er weer muziek klinkt op het plein”

Algemeen

DRONTEN - Veertig auto’s met in totaal zo’n 140 mensen deden zaterdag mee aan de puzzelrit van de Meerpaaldagen. Bij terugkeer op het Meerpaalplein verraste coverband Suit-Up de deelnemers op een show. De reacties waren eensluidend: „Fijn dat er eindelijk weer eens wat te doen is!”

Een grote tent en een muziekfestival zitten er voor het tweede jaar op rij door corona niet in. Maar stichting ProDronten, de organisatie van de Meerpaaldagen, zorgde gisteren wel voor een alternatief: een autopuzzelrit door de gemeente Dronten en een vossenjacht door winkelcentrum Suydersee.

Goed opletten

„De kinderen moesten goed opletten, zodat ze onderweg alle plaatjes konden vinden. Sommige waren zeer goed verstopt”, vertelt één van de deelnemers, „We wonen hier al heel lang, dus de meeste dingen kennen we wel, maar het is toch leuk om het weer eens allemaal te zien.”

Zijn vrouw vult aan: „Superleuk dat je er af en toe even uit moest om vragen te beantwoorden. En de kinderen vonden het leuk, dus dan ben je als ouders ook blij.

„Het was afwisselend, lekker wat rondtoeren, af en toe uitstappen en de benen strekken”, zegt een vader nadat hij met zijn gezin heeft geluisterd naar de laatste opdracht van Suit-Up. „Héél leuk”, glundert zijn dochter.

Leuke reacties

„We krijgen ontzettend fijne reacties”, zegt coördinator Denise Senten, „Het is enorm geslaagd, superleuk. Mensen vinden het fijn dat er weer wat gebeurt en dat er muziek klinkt op het plein. Dat geeft met alle vrijwilligers écht dat Meerpaaldagen-gevoel.”

Een jong stel is een uur of drie onderweg geweest: „Een kilometer of tachtig met onderweg allerlei opdrachten en vragen, vooral over de Meerpaaldagen.” Ze hebben tijdens hun ritje door de polder veel gezien: „Wij zijn regelmatig vrijwilliger geweest bij de Meerpaaldagen en onderweg kom je andere vrijwilligers tegen. Leuk dat er toch iets gedaan wordt dit jaar!”

Meerpaaldagen

.


Foto’s: ©maartenheijenk.nl