Oud-wethouder Roelof Siepel
Oud-wethouder Roelof Siepel ©maartenheijenk.nl

Wethouder Siepel trekt conclusies uit kritiek over Swifterbant-zuid en stapt op

Algemeen

DRONTEN – Wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) heeft de gemeenteraad zijn ontslag aangeboden. Aanleiding zijn de recente ontwikkelingen rond de plannen voor nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid. Siepel schrijft dat de toekomst van Swifterbant niet is gebaat bij zijn aanblijven als wethouder.

In een brief aan burgemeester Jean Paul Gebben meldt Roelof Siepel dat het ambt van wethouder alleen vervuld kan worden op basis van vertrouwen: „Helaas heb ik in de afgelopen dagen moeten constateren dat het vertrouwen rond mijn ambt en werkwijze ter discussie is komen te staan, in het bijzonder met betrekking tot het dossier Swifterbant-zuid.”

Wethouder Roelof Siepel trad in maart 2019 aan als opvolger van partijgenoot Jaap Oosterveld. De wethouder van de ChristenUnie had bij het aantreden van het college van B en W na de verkiezingen in 2018 een aantal zeer zware portefeuilles toebedeeld gekregen.

Opvallend

Het is opvallend dat Siepel niet is ‘gevallen’ over onderwerpen als de windplannen, de afvalstoffenheffing en de verbouwing van het gemeentehuis. Over deze zaken bestond veel verschil van mening, zowel binnen als buiten de gemeenteraad. Daarentegen bestond er over Swifterbant-zuid juist eensgezindheid: vrijwel iedereen wil dat deze wijk er komt.

B en W gaan over de situatie in gesprek met ‘de politiek’. Het college kondigt aan te gaan kijken wat het vertrek van de wethouder betekent voor de portefeuilleverdeling.

Update

Dinsdag 7 september, 15:37 uur: tekst ontslagbrief wethouder Roelof Siepel

Geachte heer Gebben,
Het ambt van wethouder kan alleen vervuld worden op basis van vertrouwen. Helaas heb ik in de afgelopen dagen moeten constateren dat het vertrouwen rond mijn ambt en werkwijze ter discussie is komen te staan, in het bijzonder met betrekking tot het dossier Swifterbant-Zuid. De komst van een nieuwe woonwijk, een zorgvuldige afweging tussen de diverse belangen en de noodzakelijke impuls voor vitaliteit en leefbaarheid in Swifterbant wegen voor mij zwaar. Ik heb daarom de conclusie moeten trekken dat de toekomst van Swifterbant niet is gebaat bij mijn aanblijven als wethouder, en deel u hierbij mee dat ik met ingang van heden mijn ontslag als wethouder van de gemeente Dronten indien.
Het was mij een voorrecht om vanaf april 2019 deel uit te maken van het gemeentebestuuren ik dank in het bijzonder alle medewerkers, het college en de gemeenteraad voor de samenwerking. Ik wens u allen alle goeds en wijsheid toe in het werk dat wacht.
Met vriendelijke groet,
Roelof Siepel

Swifterbant-zuid

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.

Herma Overmars tijdens haar laatste werkdag.
Herma Overmars na 25 jaar bij Zuyver Juweliers met pensioen 17 uur geleden
Afbeelding
Agenda woensdag: Voorleesfeest in Dronten, energieloket in Biddinghuizen 18 uur geleden
Burgemeester Jean Paul Gebben
Overlast door dronkaards, verwarde personen en zwervers komt van 3 of 4 mensen 18 uur geleden