Burgemeester Jean Paul Gebben
Burgemeester Jean Paul Gebben ©maartenheijenk.nl

B en W overwegen aanpassen van beleid rond geluidsopnames in spreekkamer

Algemeen

DRONTEN - B en W beraden zich over het beleid rond geluidsopnames in de spreekkamers van het sociaal domein. „We zijn er nog over in beraad, maar we denken dat het buitenproportioneel is en dat we het moeten aanpassen”, zegt burgemeester Jean Paul Gebben tegen RTL.

De gemeente maakt al jarenlang geluidsopnames van gesprekken in spreekkamers, zonder dat hiervoor een protocol bestaat. Sinds DeDrontenaar.nl daar twee maanden geleden over schreef, stelde de gemeenteraad er vragen over en is er een hausse aan media-aandacht ontstaan.

Editie NL

Gisteren besteedden dagblad Trouw en het televisieprogramma Editie NL aandacht aan het onderwerp. Voor de RTL-camera zei burgemeester Gebben dat het van belang is dat inwoners in vol vertrouwen een gesprek kunnen voeren in het gemeentehuis. „Maar er zijn ook mensen die nogal tekeer kunnen gaan. En de veiligheid van onze medewerkers staat net zo goed voorop.”

Gezien het aantal gevallen waarbij het uit de hand loopt, vragen B en W zich inmiddels af of het gerechtvaardigd is om geluidsopnames te maken. „We denken dat het buitenproportioneel is”, aldus Gebben.

Geluidsopnames