Wethouder Gerrit Jan Veldhoen - ChristenUnie
Wethouder Gerrit Jan Veldhoen - ChristenUnie ©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Relatie APK

Algemeen

(door Hans Dorreboom)

Huisartsenpraktijk Swifterbant, Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland en de gemeente Dronten bieden een gratis ‘APK’ aan voor relaties. Eén van de initiatiefnemers: „Wij gaan aan de preventieve kant zitten. Het doel is om een relatie op peil te houden. Net als een auto heeft een relatie ook vroegtijdig onderhoud nodig wil je geen brokken krijgen.’’     

Als ik dit bericht lees, kan ik niet nalaten te denken: „Dat zou ook wel iets zijn voor bestuurders en ambtenaren”. Ook de relatie gemeentelijke overheid en de burger heeft baat bij vroegtijdig onderhoud.

De tijdelijk ingevlogen wethouder Veldhoen van de ChristenUnie was amper begonnen of hij had al bonje met inwoners van Swifterbant. Hij had zonder overleg met omwonenden en Dorpsbelangen de plannen voor woningbouw in Swifterbant-zuid verandert. Veldhoen vergaloppeerde zich ook met een tweet over de boosterprik. En eind december kregen bewoners van Ketelhaven per brief te horen dat ze geen gebruik meer mogen maken van de Milieustraat. Deze wethouder kan wel wat ‘relatie APK’ gebruiken.

Over twee maanden kiezen wij een nieuwe gemeenteraad. Met de nieuwe raad komt er ook een nieuw college van burgemeester en wethouders. De ChristenUnie zal naar mijn verwachting in het college worden vervangen door D66. Wethouder Veldhoen kan dan in APK-therapie in zijn woonplaats Kampen.

Dubbel en Dwars Dronten

.

Tips voor de krant?

Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.