Irene Korting - VVD
Irene Korting - VVD ©maartenheijenk.nl

Dubbel en Dwars Dronten | Herstelwerk

Gemeente

(door Hans Dorreboom)

Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) klaagt in harde bewoordingen in een brandbrief over de samenwerking met het gemeentebestuur en ambtenaren bij de afdeling Economische Zaken. De eigenaar/verhuurder van winkelpanden in het centrum van Dronten slaat naar aanleiding van het vertrek van C&A een noodkreet. 

Het is opvallend dat deze ‘ondernemerskritiek’ zich met name richt op twee VVD prominenten in het college van burgemeester en wethouders, toch een ondernemersgezinde partij.

Het economisch beleid van VVD-wethouder Irene Korting ligt inmiddels echter niet alleen meer bij ondernemers onder een vergrootglas. Ook de lokale politiek neemt haar nu onder vuur. Vier oppositiepartijen in de raad hebben de indruk dat ze door de wethouder de afgelopen jaren op het verkeerde been zijn gezet. Ook burgemeester Jean Paul Gebben (eveneens VVD) krijgt ervan langs.

Over een maand kiezen wij als Drontenaren een nieuwe gemeenteraad. Het is duidelijk dat alle partijen in de raad de komende weken nog stevig proberen te scoren met hun eigen waarheden. 

Wethouder Korting houdt het voor gezien en komt niet terug. Een nieuwe gemeenteraad en een nieuw college biedt nieuwe kansen. Welke waarheden er gelden en wie er ook gelijk hebben, het nieuwe gemeentebestuur heeft als het gaat om de relatie met ondernemers veel herstelwerk te doen.

Dubbel en Dwars Dronten

.

Tips voor de krant?

Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Word lid van DeDrontenaar.nl.