Het bedrijf aan de Tarpanweg 25 en de woning van de buurvrouw.
Het bedrijf aan de Tarpanweg 25 en de woning van de buurvrouw. Foto: ©maartenheijenk.nl

Voor de zoveelste keer zien buren van de Tarpanweg elkaar in rechtszaal

Algemeen

SWIFTERBANT - Voor de zoveelste keer is een bewoonster van de Tarpanweg in Swifterbant naar de rechter gestapt om de bouw van een fustenopslag bij haar buurman tegen te gaan. De gemeente verwees haar bezwaren in juni naar de prullenbak, maar daar liet ze het niet bij zitten. 

De bewoonster van de Tarpanweg steggelt al jaren met haar buurman en pompoenenkweker, die graag een fustenopslag wil bouwen. De vrouw is het daar echter niet mee eens, omdat ze bang is om haar uitzicht te verliezen. In een eerder stadium kreeg ze het al voor elkaar om de vergunning voor de bouw te schorsen. De gemeente Dronten wees haar bezwaren in juni echter af, omdat de pompenenkweker had laten zien dat de extra opslag nodig is voor de groei van zijn bedrijf.

De vrouw startte daarop een beroepsprocedure tegen de afwijzing van haar bezwaren en wil ook nog eens dat in de tussentijd de vergunning opnieuw wordt geschorst, zo meldt Omroep Flevoland. Ze stelt dat er objectieve gegevens ontbreken en dat ze daarom niet zeker is van de bedrijfseconomische noodzaak van de nieuwe opslag. Volgens de vrouw moet een onafhankelijke deskundige een oordeel geven. 

Veiligheid

De buurvrouw van de pompoenenkweker voegt daar nog een andere reden aan toe: de verkeersveiligheid. Ze denkt dat vrachtwagens in de nieuwe situatie niet kunnen keren en daarom vanaf de Tarpanweg moeten insteken. De pompoenenkweker is het daar niet mee eens, hij stelt dat de situatie ongewijzigd blijft.

De rechter doet over twee weken uitspraak.