Janita Tabak
Janita Tabak Archieffoto: Maarten van Gemert

Janita Tabak, PvdA-wethouder uit Kampen, is de nieuwe directeur van De Meerpaal

Algemeen

DRONTEN - De Meerpaal heeft Janita Tabak benoemd tot nieuwe directeur. Tabak was namens de PvdA wethouder van de gemeente Kampen en is momenteel wethouder in de gemeente Fryske Marren.

Tabak is bij De Meerpaal de opvolger van Hans Maris, die na een roerige periode in augustus zijn ontslag indiende. Tabak begint haar werkzaamheden in Dronten op 6 mei. 

Betrokkenheid

“Zij heeft een sterke persoonlijke betrokkenheid bij datgene waar De Meerpaal voor staat: bijdragen aan een vitale samenleving door het effectief verbinden van activiteiten op het gebied van welzijn en cultuur, waarbij de Drontenaar centraal staat”, schrijft De Meerpaal in een persbericht.

Janita Tabak was namens de PvdA gemeenteraadslid en wethouder in Kampen. Daarna werkte ze vanuit Kampen als wethouder in Hoogeveen. Momenteel is ze in Friesland wethouder in de gemeente De Fryske Marren. 

Theatermaker

De nieuwe Meerpaal-directeur komt als theatermaker uit de culturele sector. Ze was daarna met name werkzaam als bestuurder binnen de culturele sector.

Tevens vervulde ze meerdere toezichthoudende functies in de woon- en cultuursector. Zo is ze in Dronten ook al voorzitter van de raad van commissarissen van Oost Flevoland Woondiensten (OFW).

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 22 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 22 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 23 uur geleden