De onthulling
De onthulling ©FotostudioWierd

Dagcentrum Biddinghuizen heet Gouden Koets: „Bezoekers hebben daar herinneringen”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Coloriet heeft haar dagcentrum voor ‘mensen met geheugenproblematiek’ in Biddinghuizen de naam De Gouden Koets gegeven. Deze naam herinnert aan het voormalige restaurant, waar veel bezoekers van de dagbesteding herinneringen hebben liggen.

Persbericht geschreven door Coloriet:

De Gouden Koets is de naam van het Coloriet Dagcentrum in Biddinghuizen. Enthousiast applaus klinkt vanaf de parkeerplaats wanneer wethouder Peter van Bergen en directeur Coloriet Wijkzorg Hanneke Toebes het gevelbord onthullen. Vanaf 1 april is hier dagbesteding voor mensen met geheugenproblematiek.

Wietske Janssen, hoofd zorg en welzijn, legt uit dat de naam een verwijzing is naar het voormalige restaurant/zalencentrum De Gouden Ploeg en Het Koetshuis. Dit dorpshuis, waar het dagcentrum huist, maakt na de opening van MFC2 ruimte voor een andere bestemming.

„In beide locaties hebben de toekomstige bezoekers van de dagbesteding herinneringen liggen. Daar hebben zij elkaar ontmoet, gezelligheid gekend. En die ontmoetingen en gezelligheid willen wij hen bieden tijdens de dagbesteding.” Dorpshuisbeheerder Joke Harms vindt de verwijzing naar Het Koetshuis mooi.

Hartelijk ontvangst

?Al zes Biddinghuizenaren hebben zich aangemeld als vrijwilliger. Hinny Meijer, coordinator dagbesteding, is hier blij mee. „Wat een warmte in Biddinghuizen en wat ben ik hier hartelijk ontvangen.”

Elke keer wanneer zij aanwezig is, laat ze de deur open. “Er komt altijd wel iemand langs die nieuwsgierig is en meer wil weten. „En het is zo fijn dat ik Joke Harms en haar collega’s al ken van ons dagcentrum in Swifterbant. Iedereen is bereid om dit samen op te pakken.”

Samenwerking?

Niet alleen de collega’s van de andere dagcentra uit Dronten, Swifterbant en Zeewolde en uit de wijkzorg zijn bij het onthullingsmoment aanwezig. Ook de mensen van De Meerpaal Welzijn, die onder meer Inloophuis De Kans beheren, en de wijkverpleegkundigen van Icare komen een kijkje nemen.

„Zij verwijzen mensen naar ons door voor wie dagbesteding wellicht een optie is. Wij hebben goede contacten met hen.” De ouderen die op dinsdag in het dorpshuis eten bij Open Tafel, komen ook even binnen. „We hebben extra taart besteld, zodat we deze ouderen op een gebakje als toetje kunnen trakteren.”

Gouden cadeaus

?De collega’s en vrijwilligers van Hinny Meijer die bij de andere dagcentra helpen, hebben toepasselijke cadeaus voor de start van het dagcentrum meegenomen.

Een aantal verwijst naar de nieuwe naam: goudgekleurde fotolijstjes met zwartwit foto’s van De Gouden Koets van Prinsjesdag, een Engels servies met de naam De Gouden Koets, en een speelgoed koets dat ook een likje goudverf heeft gekregen. „Met zo’n vorstelijk onthaal, moet dit dagcentrum wel een mooie toekomst hebben.”