Jolanda Noome
Jolanda Noome eigen foto

Jolanda Noome start praktijk: „Vroeg of laat krijgt iedereen met mantelzorg te maken”

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Jolanda Noome uit Biddinghuizen heeft de opleiding mantelzorgmakelaar afgerond en is begonnen met een praktijk onder de naam ‘Samenzorgdragen’. Haar werkgebied ligt voornamelijk in de gemeente Dronten.

„Vroeg of laat krijgt iedereen met mantelzorg te maken, daar kies je niet voor, het overkomt je”, vertelt Jolanda, „Je gaat dat zorgen niet uit de weg maar dat is niet altijd gemakkelijk. Waar moet je zijn voor informatie, hoe organiseer je de zorg, hoe combineer je mantelzorg met je werk en tijd voor jezelf?”

Luisterend oor

Een mantelzorgmakelaar biedt de mantelzorger een luisterend oor en brengt de situatie in beeld. Daarbij gaat het om zaken als wonen, zorg, welzijn, werk en financiën. „We kijken wat er nodig is, welke mogelijkheden er zijn en welke regeltaken er liggen. De mantelzorgmakelaar informeert, ondersteunt en kan indien gewenst regeltaken overnemen.”

„Ik wil er graag ‘zijn’ en doe dat met de nodige passie, empathie en ruimte waarbij de regie altijd bij de mantelzorger ligt”, aldus Jolanda, „Als zelfstandig mantelzorgmakelaar ben ik onafhankelijk, op de hoogte van de sociale kaart en ik ben er voor alle mantelzorgers, of je nu voor je kind, partner of ouder zorgt.”