Zanggroep Akkoord
Zanggroep Akkoord eigen foto

Kom bij de Club | Zanggroep Akkoord zingt na anderhalf jaar weer

Cultuur

DRONTEN - „We willen natuurlijk telkens weer het beste van onszelf laten horen en zien”, schrijft zanggroep Akkoord in de dertiende aflevering van onze rubriek Kom bij de Club, „Maar altijd staat de gezelligheid voorop!”

Kom bij de Club

Clubs krabbelen overeind na de lockdowns. DeDrontenaar.nl geeft ze een steuntje in de rug met de rubriek KomBijDeClub. Stuur jouw bijdrage naar redactie@DeDrontenaar.nl.

.

Vanaf eind augustus repeteren de dames en heren van zanggroep Akkoord weer. Na anderhalf jaar hebben zij elkaar live ontmoet en de gezelligheid was én het zingen klonk gelijk als vanouds. Na het opwarmen van de stemmen voelde het coronaproof zingen zo goed, evenals de complimenten van dirigent Gerard Poot en de begeleiding van pianist Paul Drost.

De zanggroep heeft er alle vertrouwen in dat de optredens die voor oktober gepland staan in de Kunstlinie, de Meerpaal, de Agora en ’t Voorhuys dan staan als een huis. Deze productie, Flevo-Land van de Toekomst is een samenwerking met Theaterproductie TOP, waar meerdere Flevolandse koren en theatergezelschappen aan deelnemen.

Daarna maakt het koor zich op voor een optreden op het Wijland festival in december. Wat staan er leuke dingen op de agenda, zoals ook een optreden op de Floriade in 2022 en het jubileumjaar in 2023.

Zanggroep Akkoord repeteert iedere donderdagavond in de kantine van de Korfbalvereniging, Educalaan 39, 8251 GC Dronten. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur om een repetitie bij te wonen. Wie weet bevalt het zo goed dat zij u daarna als lid van Zanggroep Akkoord mogen verwelkomen!

Meer informatie mail naar: info@zanggroepakkoord.nl.

Over Akkoord

Op 11 juni 1992 is Zanggroep Akkoord gestart en in 1994 hebben wij de verenigingsstatus verkregen. De zanggroep telt circa 45 koorleden: tenoren, bassen, sopranen hoog/laag, alten hoog/laag.

Met het afwisselende repertoire van Akkoord kunnen wij alle kanten op: van klassiek tot pop en van religieus tot wereldlijk. Het repertoire is heel breed, van Bohemian Rapsody of het klassieke Cantique de Jean Racine. Het koor zingt het allemaal, meerstemmig.
Wij spelen met live pianobegeleiding. Tijdens grote gelegenheden met volledige band, waarin het koor als collectief centraal staat. Waar mogelijk krijgen (groepen) solisten de ruimte.

Akkoord doet mee aan korenfestivals, zoals in Paradiso, en vindt het ook leuk om mee te doen met verschillende kunstzinnige projecten waar wij voor worden gevraagd. Af en toe maken wij een uitstapje. Een kersttour. Leuk, leerzaam en gezellig.

Wij werken gezamenlijk naar een optreden toe en we willen natuurlijk telkens weer het beste van onszelf laten horen en zien. Maar ook hierbij staat altijd de gezelligheid voorop!

Om de vijf jaar hebben wij een groot optreden, een avondvullend programma met een live combo. Dit alles heeft plaats onder de bezielende leiding van dirigent Gerard Poot die zijn sporen in de muziek reeds lang heeft verdiend. De geweldige muzikale ondersteuning door vaste pianist Paul Drost maakt het geheel compleet.

  • Tekst: Zanggroep Akkoord

.

Kom bij de Club

  1. Biljartvereniging De Regenboog
  2. Flauto Dwarsfluitensemble
  3. Christelijk gemengd koor Zon en Zegen
  4. Atletiekvereniging Flevo Delta
  5. Bingomiddagen in De Meerpaal
  6. Bridgeclub Dronten
  7. Showgroep Spirit
  8. Rugby Club Dronten
  9. Duikvereniging OWSVD
  10. Multi-tracking in De Meerpaal
  11. Flevo’s Mannenkoor
  12. Fotoclub Kiekendief
  13. Zanggroep Akkoord