Gemeenteraad Dronten
Gemeenteraad Dronten ©maartenheijenk.nl

Als de gemeente minder personeel inhuurt, kan de belastingverhoging naar 2,2%

Gemeente

DRONTEN - De fractie van de VVD brengt vanavond een voorstel in stemming om minder extern personeel in te huren. Op die manier willen de liberalen 350.000 euro per jaar besparen op de gemeentebegroting en kan de verhoging van de belastingen en heffingen naar 2,2% in plaats van de door B en W voorgestelde 4,4%.

Het gemeentebestuur wil de belastingen en heffingen niet alleen indexeren, maar wil daarnaast ook een inhaalslag maken omdat de indexatie de afgelopen jaren te laag is ingeschat. Daardoor komen zij uit op een verhoging met 4,4%.

VVD’er Barry Hoogezand wil de inwoners in deze coronatijd ontzien en komt nu met het voorstel om de verhoging terug te dringen naar 2,2%. Hij constateert dat B en W niet actief inzetten op terugdringen van het inhuren van extern personeel. Door dit wel te doen denkt hij 3,5 ton per jaar te kunnen besparen Daarnaast wil hij geld halen uit het potje ‘éénmalig onvoorzien’. Daarin zit nu bijna anderhalve ton per jaar en de VVD wil dit terugbrengen naar één ton.