Kajsa Ollongren
Kajsa Ollongren Arenda Oomen Fotografie

Dronten krijgt 5 miljoen euro voor bouw 816 ‘goedkope’ woningen in Hanzekwartier

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten krijgt van het ministerie van Binnenlandse Zaken bijna 5 miljoen euro als bijdrage aan de bouw van 816 woningen in het Hanzekwartier. De gemeente hoopt nog dit kalenderjaar met de bouw te beginnen.

De woningen moeten worden gerealiseerd in het gebied tussen de Handelsweg en de Lage Vaart. De gemeente Dronten stelde bij het indienen van de plannen dat ongeveer 90% van deze woningen ‘betaalbaar’ moet worden. Daarbij gaat hij om huurwoningen met een maandhuur tot duizend euro en koopwoningen tot 310.000 euro.

Woningbouwimpuls

De subsidie voor Dronten maakt onderdeel uit van de tweede ronde van de landelijke woningbouwimpluls van minister Kajsja Ollongren. Over heel Nederland krijgen 28 gemeenten een financiële bijdrage van 266 miljoen euro voor de bouw van 44.666 nieuwe woningen. Eis is dat de projecten binnen tien jaar moeten zijn afgerond.

Minister Ollongren: „Het is fantastisch om te zien hoe alle partijen zich inzetten om zo veel mogelijk woningen op te leveren. Meer betaalbare woningen zijn hard nodig om starters en mensen met lagere inkomens meer kansen op de woningmarkt te geven. De woningbouwimpuls is een mooi instrument om op locaties waar de woningnood het grootst is, de bouw te versnellen.”

Woningbouwimpuls

Afbeelding