Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Gemeente Dronten slaagt er toch in woningen te vinden voor asielzoekers

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten zit keurig op schema als het gaat om de verplichting tot huisvesten van asielzoekers met een verblijfsvergunning. Maandelijks moet Dronten in de tweede helft van dit jaar 7 vergunninghouders onderdak bieden. In juli werden er 4 gehuisvest en in augustus 12.

Die aantallen zijn opmerkelijk, omdat wethouder Peter van Bergen in juli de noodklok luidde. Hij meldde toen geen idee te hebben waar Dronten de door het Rijk toegewezen vergunninghouders moet huisvesten. Redenen: de landelijke toename van het aantal statushouders en de toenemende vraag naar sociale huurwoningen. B en W riepen een ‘denktank’ in het leven om te zoeken naar een oplossing.

Taakstelling van 43

Van de 32 vergunninghouders die Dronten in de eerste helft van 2021 moest huisvesten, werden er 13 geholpen. Daardoor kreeg de gemeente voor de tweede helft van dit jaar een taakstelling van 43. Daarvan zijn er dus in de eerste twee maanden 16 ingevuld, ofwel 37%.

Overigens vertelde de wethouder gisteravond dat hij samen met Oost Flevoland Woondienst (OFW) zoekt naar oplossingen voor het tekort aan woningen voor huisvesting. OFW en gemeente kijken daarbij naar mogelijkheden van flexwonen.

Statushouders

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden