Wethouder Ton van Amerongen- VVD
Wethouder Ton van Amerongen- VVD ©maartenheijenk.nl

Rioolheffing in Dronten met 8% omhoog vanwege plensbuien: Het kán niet anders

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten verhoogt de rioolheffing in 2023 met bijna 8% van 139 naar 150 euro. Wethouder Ton van Amerongen had deze extra verhoging in oktober al aangekondigd.

De verhoging heeft voor een belangrijk deel te maken met wat de gemeente ‘klimaatadaptie’ noemt. Dronten houdt in haar nieuwe gemeentelijk rioleringsplan voor de periode tot 2028 rekening met zwaardere buien dan in het verleden.

Als het aan B en W ligt, gaat de rioolheffing in 2023 naar 150 euro. Daarna belooft het college tot 2029 - buiten de jaarlijkse aanpassing aan de inflatie - geen extra verhoging. De gemeenteraad moet hieraan nog haar goedkeuring verlenen.

Geen alternatieven

Het kán niet anders, meldt het gemeentebestuur over de tariefsverhoging: „Er zijn geen alternatieven. Een goed functionerende riolering is uit oogpunt van volksgezondheid, bewoonbaarheid en milieubescherming één van de kerntaken van de gemeente.”

„Het riool is er voor ons allemaal en wordt mede mogelijk gemaakt door ons allemaal, want de middelen worden opgebracht door burgers en bedrijven middels de rioolheffing”, aldus B en W. Het goed bijhouden van het riool is bovendien wettelijk verplicht.

Plensbuien

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.

Abonneer gratis

op de digitale krant