Het Koetshuis nog steeds de enige concrete locatie voor opvang Oekraïeners

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft een aantal locaties op het oog die geschikt zijn voor de noodopvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Tot nu toe is echter alleen de opvang in Het Koetshuis in Biddinghuizen concreet.

De situatie in de gemeente Dronten is de afgelopen week niet veranderd. Burgemeester Jean Paul Gebben zei vorige week bij de opening van de Oekraïnewinkel in Dronten al dat Het Koetshuis de enige concrete locatie is (zie video).

B en W schrijven aan de gemeenteraad dat de sloop van Het Koetshuis eigenlijk op 1 april zou beginnen: „Maar vanwege de ligging van het pand, waaronder dichtbij De Binding voor activiteiten, en de faciliteiten die hier al aanwezig zijn, hebben wij besloten Het Koetshuis in te richten als opvanglocatie.”

Eind volgende week

De gemeente hoopt de opvang in Biddinghuizen eind volgende week te openen. De verantwoordelijkheid voor de opvang en alles wat daarbij komt kijken, zoals zorg, inrichting, voeding, begeleiding, ligt bij de gemeente: „Deze rol pakken wij ook.” Voor de overige zaken roept de gemeente de hulp in van professionals: „En daarnaast hebben wij contact met lokale partners.”

Het gemeentebestuur ziet daarnaast dat er veel initiatieven vanuit de samenleving zijn: „Ondernemers en inwoners die inzamelacties organiseren, inwoners die vluchtelingen thuis opvangen en ondernemers en inwoners die zelf vluchtelingen ophalen bij de grens van Oekraïne.”

Overzicht acties Oekraïne

.


Henk Noome
Henk Noome volgt Maarten Vrolijk op als voorzitter Hospice Dronten 8 uur geleden
Vliegersmonument op het Meerpaalplein.
Wat is er zondag te doen? Bevrijdingsdag, gamefestival, bingo, Ketelmeer op tv 8 uur geleden
Een typische setting voor 'Gluren bij de Buren'.
Podiumkunst bij de Drontenaren thuis: "Variërend van een coverband tot rock" 9 uur geleden