Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

Sil Goedhart uit Dronten op kieslijst SP voor Provinciale Staten

Politiek

DRONTEN - Sil Goedhart uit Dronten is tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart de nummer 5 namens SP. De jonge politicus is in het dagelijks leven begeleider in de zorg.

SP presenteerde vrijdagavond haar kieslijst voor de Provinciale Statenverkiezingen. John Cocu uit Almere werd gekozen als lijsttrekker, Madeleine de Boer uit Lelystad is de nummer twee. Hans Everhard, Piet de Ruiter en Goedhart completeren de top vijf van de lijst. ā€œEen team om trots op te zijn, een team dat de krachten gaat bundelen en de strijd aan gaat voor een menswaardig Flevoland. Hard nodig, omdat het anders moet,ā€ aldus Lian Veenstra namens de kandidatencommissie van de partij. 

De SP-leden van Flevoland stelden ook het verkiezingsprogramma ā€˜Voor een menswaardig Flevolandā€™ vast. John Cocu: ā€œHet moet en het kan anders in Flevoland. Nu worden sociale huurwoningen opgekocht door beleggers waarbij de huur ineens maximaal omhooggaat. Openbaar vervoer wordt nu gebruikt om geld mee te verdienen in plaats van mensen te vervoeren. Energie wordt gebruikt om winst mee te maken in plaats van een basisbehoefte. Het ziekenhuis in Lelystad dat werd uitgekleed omdat het niet genoeg opleverde en het datacentrum in Zeewolde. De SP wil dat de provincie stopt met dit neoliberale beleid. Wij breken met deze oude politiek van marktwerking en kiezen voor een provincie die wĆ©l verantwoordelijkheid neemt voor mensen.ā€

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 19 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 20 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 20 uur geleden