Barry Kamphorst (rechts) en Aziz Doufikar (midden) met Burak Yargan en Vincent Zaal.
Barry Kamphorst (rechts) en Aziz Doufikar (midden) met Burak Yargan en Vincent Zaal. Foto: Reaal Dronten

Reaal Dronten vult technische staf aan met Kamphorst en Doufikar

Sport

DRONTEN - Reaal Dronten heeft voor komend seizoen de technische staf flink uitgebreid. In ieder geval qua namen, want Barry Kamphorst en Aziz Doufikar gaan samenwerken met hoofdtrainer Burak Yargan. 

Kamphorst en Doufikar waren dit seizoen nog actief bij Batavia’90, maar maken na de zomer dus de overstap naar Dronten-West. Kamphorst was in een eerder stadium trainer van de Lelystadse club, waarmee hij twee keer promoveerde. De laatste periode was hij actief als technisch manager. 

Doufikar was de voorbije jaren ook betrokken bij het eerste elftal van de tweedeklasser. Vincent Zaal, voorzitter van Reaal Dronten, spreekt grote woorden over de komst van het duo. Het verloren seizoen krijgt zo zelfs nog een gouden randje, aldus de preses. “Met deze samenwerking hebben we een ontzettend stevige technische staf staan en kunnen we grote stappen gaan zetten. Barry is een trainer die uitstekend aansluit op de behoefte van onze selectie; hij gaat voor het ontwikkelen van jonge spelers en heeft het vermogen om het niveau van de gehele selectie omhoog te krijgen. Dit is een waardevolle aanvulling op Burak Yargan, die als trainer in technische zin al zoveel met zich meebrengt.”

Hij vervolgt: “Met Aziz aan boord versterken we op ontwikkeling en inhoud: hij staat bekend als een echte verbinder en heeft de kwaliteiten om op die manier de selectie naar een hoger plan te tillen. We geloven echt dat dit ons gaat helpen in de ambities.”

Ambities

De ambities? Ja, ambities, want Reaal wil maar wat graag naar de derde klasse. Spelers zijn er nog wel nodig, want de selectie voor het komende seizoen is nog niet compleet. “Naast deze prestatiegerichte trainersstaf zorgen we bij Reaal voor een sterk teammanagersteam en uitgebreide trainingsfaciliteiten. Met daarbij de ondersteuning vanuit de technische commissie en het bestuur gaan we het komend seizoen zorgen voor de ideale omstandigheden voor spelers, om zich te ontwikkelen en hun individuele ambities te bereiken. We nodigen spelers die zich uitgedaagd voelen zich met ons samen te ontwikkelen, van harte uit om kennis te komen maken”, meldt Stefan Halfwerk, lid van de TC, nog.