Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

BAS snoept een punt, ook Reaal Dronten speelt gelijk

Sport

BIDDINGHUIZEN/DRONTEN - Als BAS zaterdag bij Hulshorst twaalf minuten voor tijd op achterstand komt, doemt een nederlaag aan de horizon op. Maar Tijmen Stegeman voorkomt dat, als hij in blessuretijd de bal achter de keeper kopt: 1-1.

Om nou te zeggen dat Hulshorst en BAS er een spektakelstuk van maken: nee. De kansen zijn spaarzaam, over het gehele duel zijn ze met gemak op twee handen te tellen. Hulshorst komt in de eerste helft in de buurt als Timothy de Haan voor keeper Ronald Hulsker opduikt, maar hij mist. En BAS? Dat komt in de tweede helft tot de betere kansen, met een bal op de paal van Jesper Claassen als de mogelijkheid die het dichtst in de buurt van een goal komt.

Doelpunten vallen er toch nog, twee stuks in het laatste kwartier. Mel Mijdema is de man die Hulshorst dik tien minuten voor het einde aan een voorsprong helpt, maar BAS sleept toch nog een punt uit het vuur. Een prima corner van Stefan Tolhoek wordt bij de tweede paal afgemaakt door invaller Tijmen Stegeman, waardoor BAS met een kleine glimlach en een punt van het veld stapt. 

Reaal ook gelijk

Ook Reaal Dronten kwam zaterdag niet tot een overwinning. Op eigen veld leverden Reaal en Zalk een waar doelpuntenfestijn af en daarbij verdeelden ze de goals ook nog eens keurig. In de eerste helft bracht Tarik Ibrahim de Drontenaren aan de leiding, maar in de eerstvolgende aanval na de aftrap werd het ook alweer 1-1. 

Nabil Essaddouqi zorgde voor een nieuwe Dronter voorsprong, maar ook deze werd binnen enkele minuten alweer hersteld. Een kwartier voor tijd maakte Aart Schreuder namens Zalk de 2-3 en moest Reaal alle zeilen bijzetten om niet te verliezen. Door een treffer van Jasper Vogelzang slaagde die missie, 3-3.