Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

Drontense ploegen maken zich klaar voor het ‘toetje’

Sport

DRONTEN - Zowel asv Dronten als Reaal Dronten maken nog kans om volgend seizoen een klasse hoger te voetballen. Daarvoor moeten beide ploegen nog een aantal wedstrijden zien te winnen, te beginnen dinsdagavond 30 mei.

Asv Dronten speelt tegen een bekende tegenstander: Hulzense Boys. Tegen die ploeg uit het buurtschap bij Nijverdal speelde de ploeg van Patrick Posthuma afgelopen competitie al twee keer. 25 maart werd het in Hulsen nog 2-2. Eerder dit seizoen in Dronten won asv nog met 5-2. Statistisch staan de groen-witten er goed voor. Maar waar Hulzense Boys een slechte competitie start had, eindigde het wel bovenaan in de derde periode wat hen nu recht geeft op dit nagerecht van het voetbalseizoen. Mochten de Drontenaren als winnaar uit deze strijd komen dan wacht zaterdag ‘grote broer’ Flevo Boys in Emmeloord. De wedstrijd tegen Hulzense Boys begint dinsdag om 20.00 uur op het Burgemeester Dekker sportpark.

Reaal Dronten wil naar de derde klasse, en moet daarvoor eerst afrekenen met VV Drienerlo. De ploeg van Burak Yargan en Barry Kamphorst. VV Drienerlo is een studentenvereniging uit Enschede. De ploeg is net als Reaal vierde geworden, maar dan in een andere Vierde Klasse. Op sportpark De Munten rolt ook dinsdagavond de bal om 20.00 uur. Wint Reaal, dan is zaterdag in Doornspijk derdeklasser DSV’61 de volgende tegenstander.