Windplan Blauw bouwt vier bruggen over Noordertocht en Swiftervaart

Swifterbant

SWIFTERBANT - Windplan Blauw gaat vier bruggen bouwen. Over de Noordervaart, tussen de Swifterringweg en Visvijverweg, komen twee definitieve bruggen. Over de Swiftervaart, die ligt tussen de Dronterringweg en de Ketelmeerdijk, komen twee tijdelijke bruggen.

De bruggen zijn met name nodig voor de aanleg van het windmolenpark. Dat vertelden de omgevingsmanagers Marit Laane van Windplan Blauw en Gertjan Balm van aannemer Dura Vermeer tijdens een digitale bijeenkomst over die bouw.

Balm zei dat de bruggen onder andere nodig zijn om te voorkomen dat er verkeer over lokale wegen rijdt. Het is de bedoeling dat de aanvoer van materialen uitsluitend over provinciale wegen gebeurt. De Visvijverweg vormt daarop een uitzondering. De Beverweg (zie video) wordt volgens de omgevingsmanager alleen gebruikt zo lang de bruggen over de Noordertocht nog niet klaar zijn.

Swifterwint over Beverweg

Update woensdag 16 december, 17:41 uur:

Swifterwint werkt samen met Vattenfall aan de ontwikkeling van Windplanblauw. Directeur Stephan de Clerck meldt naar aanleiding van bovenstaand artikel: ,,Voor de duidelijkheid: de Beverweg zal niet worden gebruikt voor bouwverkeer. De Beverweg wordt alleen tijdelijk gebruikt voor het omleiden van fietsverkeer dat normaal gesproken gebruik maakt van de Visvijverweg.”

Windplanblauw

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 6 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 7 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 7 uur geleden