Gerrit Jan Veldhoen - ChristenUnie
Gerrit Jan Veldhoen - ChristenUnie ©maartenheijenk.nl

Nieuwe wethouder sprak nog niet met Dorpsbelangen over Swifterbant-zuid

Swifterbant

SWIFTERBANT - Volgens Dorpsbelangen Swifterbant is wethouder Roelof Siepel gesneuveld over het gebrek aan communicatie rond nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid. Ook over het overleg met zijn opvolger Gerrit Jan Veldhoen is Dorpsbelangen slecht te spreken: „Tot op heden is er geen enkel contact geweest.” Dat meldt de dorpsvereniging op haar website.

Dat de wijk nu door B en W in tweeën is geknipt, vernam Dorpsbelangen via-via: „Dit lijkt sterk op herhaling van zetten, waarbij belanghebbende onvoldoende worden gehoord of geïnformeerd.”

Paardenweides

Volgens de vereniging suggereert raadslid Jan Ammerlaan (Leefbaar) ten onrechte dat twee bestuursleden van Dorpsbelangen hebben gepleit voor de paardenweides op de huidige locatie. Dorpsbelangen stelt dat meermalen is benadrukt dat de paardenweides tussen de wijk en het bos niet op de meest gunstige plek liggen.

„Dit geluid werd niet gehoord. En ook nu lijkt dit voor de wethouder niet bespreekbaar. Terwijl de oplossing voor het probleem van overlast van het agrarisch bedrijf misschien wel ligt in de grond waar de paardenweiden zich bevinden. Dat het nog steeds niet bespreekbaar is om naar de allerbeste oplossing te kijken, is voor Dorpsbelangen Swifterbant dan ook een raadsel.”

Tekort doen

„Niemand wil de eigenaren van de paardenweiden tekort doen. Maar wij willen ook niet dat toekomstige bewoners last krijgen van het agrarisch bedrijf aan de andere kant van de weg of de paardenweiden te dicht bij de woningen.”

Dorpsbelangen benadrukt dat Swifterbant zeer dringend aan een nieuwe woonwijk toe is: „Wij zijn ontzettend blij met 450 woningen (fase 1) maar hopen dat er vervolgens gekeken wordt naar een goede oplossing om overlast te voorkomen, voor fase 2 in gang gezet wordt. En hiervoor moeten alle opties bespreekbaar zijn en onderzocht worden.”

Swifterbant-zuid

Abonneer gratis

op de digitale krant