Rob van der Schans - D66
Rob van der Schans - D66 ©maartenheijenk.nl

D66 niet gerust op communicatie rond Swifterbant-zuid: „Buitengewoon treurig”

Swifterbant

SWIFTERBANT - D66-raadslid Rob van der Schans vindt het onjuist dat wethouder Gerrit Jan Veldhoen het bestemmingsplan voor nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid in tweeën heeft geknipt zonder overleg met omwonenden en het dorp: „Dat vind ik buitengewoon treurig.”

DeDrontenaar.nl publiceerde maandag het bericht dat wethouder Veldhoen, die sinds begin oktober de portefeuille Swifterbant-zuid beheert, nog niet heeft gesproken met de vereniging Dorpsbelangen.

De ChristenUnie-wethouder bevestigde dit. Wel probeert hij inmiddels een afspraak te maken. Als het gaat om communicatie, zei Veldhoen dat hij in gesprek is met de direct omwonenden: „Daar heb ik prioriteit aan gesteld.”

Popelen

De wethouder stond te popelen om uitgebreid in te gaan op de totstandkoming van het plan voor Swifterbant-zuid en over hoe het dorp heeft meegepraat. Ook een uitspraak van SP-raadslid Peter Duvekot, die de ligging van de paardenweides ‘een gedrocht’ noemde, wilde hij graag becommentariëren.

Burgemeester Jean Paul Gebben gaf hem daarvoor tijdens de raadsvergadering van vanavond niet de gelegenheid. Op de agenda stonden namelijk alleen de vragen van D66 over het contact met Dorpsbelangen.

Swifterbant-zuid