Gerrit Jan Veldhoen - ChristenUnie
Gerrit Jan Veldhoen - ChristenUnie ©maartenheijenk.nl

Geluidswal voorlopig voldoende voor vaststellen bestemmingsplan Swifterbant-zuid

Swifterbant

SWIFTERBANT - Wethouder Gerrit Jan Veldhoen legt het bestemmingsplan voor nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid in maart voor aan de gemeenteraad. Hij vertelt dat er nog geen overeenstemming is met akkerbouwer Ten Cate over de geluidsoverlast. De gemeente volstaat in eerste instantie met een geluidswal langs de Biddingweg.

B en W trokken vorig jaar het bestemmingsplan in, omdat op het laatste moment bleek dat er overlast is van boeren aan de andere kant van de Biddingweg. Het leidde uiteindelijk tot het vertrek van wethouder Roelof Siepel. Diens opvolger Gerrit Jan Veldhoen deed de toezegging het bestemmingsplan vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart te laten vaststellen. Daarin lijkt hij te slagen.

Mooi op weg

De gemeente en projectontwikkelaar BPD voeren gesprekken met de familie Ten Cate over de geluidsoverlast van ventilatoren en een waterpomp. „We zijn met z’n allen mooi op weg”, zegt de wethouder daarover. Hij verwacht binnenkort tot overeenstemming te komen met de akkerbouwer.

De gemeente streeft naar aanpassen en misschien verplaatsen van de ventilatoren en naar een andere waterpomp. „Er is nu een dieselaangedreven waterpomp en wij proberen dat om te vormen naar een elektrisch aangedreven waterpomp, die aanzienlijk minder lawaai veroorzaakt”, aldus Veldhoen.

De kosten van die veranderingen worden opgehoest door de projectontwikkelaar. Over de bedragen heeft de wethouder nog geen idee: „Dat moet nog worden uitgezocht.”

Swifterbant-zuid


De geluidsoverlast van Ten Cate (rechts) in de zomermaanden.