De paardenweides, gezien vanaf de Biddingweg.
De paardenweides, gezien vanaf de Biddingweg. ©maartenheijenk.nl

Er komen gesprekken over paardenweides Swifterbant: „Straalt geen kwaliteit uit”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Als de gemeenteraad in maart het bestemmingsplan voor nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid vaststelt, blijven de paardenweides ongemoeid. Wel wil wethouder Gerrit Jan Veldhoen (ChristenUnie) in de toekomst samen met de vereniging Dorpsbelangen kritisch kijken naar de locatie van die weides.

Diverse gemeenteraadsfracties vroegen in december naar de mogelijkheid om de paardenweides te verplaatsen. „Er ligt nu een enorme barrière tussen het dorp en de nieuwe wijk”, zei Peter Duvekot (SP), „Het is een gedrocht, dat kán helemaal niet. Die strook op andere manier neerleggen lost een heleboel problemen op qua bereikbaarheid en geluidsoverlast.”

Niet bespreekbaar

Bij de presentatie van het bestemmingsplan herhaalde wethouder Veldhoen de afgelopen week dat verplaatsing van de weides niet bespreekbaar is. Hij wees erop dat de gemeenteraad anderhalf jaar geleden unaniem de hoofdstructuur van de nieuwe wijk heeft vastgesteld: „En daarin staat opgenomen dat de paardenweides blijven liggen.”

Wel erkent Veldhoen dat de ligging van de weides niet ideaal is: „Het tussengebied tussen de nieuwe wijk en het bestaande dorp straalt geen kwaliteit uit, dat heb ik ook wel gezien.”

„Wij zijn gaarne bereid om met Dorpsbelangen in gesprek te gaan of wij in de toekomst kunnen kijken of er in dat gebied een kwaliteitsslag gemaakt kan worden. Daarbij kan ook gepraat worden over de ligging van de paardenweides.” De wethouder voegt eraan toe dat dit een ‘separaat proces’ is, los van de vaststelling  het bestemmingsplan voor de wijk.


 „Het tussengebied straalt geen kwaliteit uit.” (foto: ©maartenheijenk.nl - archieffoto)

.

Swifterbant-zuid

Afbeelding
Snijders en Jouke: "De enige absurde anti-talkshow waarbij geen doden vallen" 12 mei, 09:00
Ko Hogervorst
Biljart Centrum Dronten opent deuren elke donderdagmiddag voor de buurt 12 mei, 08:30
Door Eendracht Verbonden uit Kampen.
Wat is er zondag te doen? Mannenkoor in De Lichtboei, kermis, sing-in 12 mei, 08:00