De Silo aan de Havenkade.
De Silo aan de Havenkade. Van Wijnen

Dronten bouwt inderdaad enorm veel appartementen, maar ze zijn zo weg

Algemeen

DRONTEN - De fractie van D66 vroeg B en W in augustus of het grote aantal nieuwe appartementen in Dronten wel aansluit bij de vraag. Het gemeentebestuur is het met D66 eens dat er veel appartementen op de markt komen: ā€žMaar het recente aanbod is relatief snel verkocht en sluit dus aan op de vraag van dit moment.ā€

Er komen momenteel vooral veel nieuwe appartementen in de omgeving van het station, langs De Noord en aan de Havenkade. Met name aan De Noord gaat het sneller dan gepland. Dit komt volgens het gemeentebestuur door de marktsituatie.

Grote verschillen

B en W bevestigen daarmee het vermoeden van D66 dat er meer appartementen komen dan gepland. Het college wijst er echter op dat het ene appartement het andere niet is. Er zijn grote verschillen in prijs en in doelgroep.

ā€žHet aanbod varieert van kleine studioā€™s van 35 meter voor jonge startende Ć©Ć©npersoonshuishoudens tot zeer ruime appartementen van meer dan 120 vierkante meterā€, aldus het gemeentebestuur, ā€žOok zijn er specifieke appartementen voor zorgdoelgroepen.ā€

Appartementencomplexen

Aan de Morinel is De Ferdinand in gebruik genomen met 50 appartementen. Daarnaast zijn er honderden appartementen in aanbouw of in voorbereiding: 

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 11 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 11 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 12 uur geleden