Rob van der Schans - D66
Rob van der Schans - D66 ©maartenheijenk.nl

Meer dan 300 nieuwe appartementen: „De woningmarkt lijkt volledig uit balans”

Algemeen

DRONTEN - De gemeenteraadsfractie van D66 maakt zich zorgen over de meer dan driehonderd appartementen, die de komende jaren in Dronten op de markt komen. „Sluit de vraag zich wel aan bij het geboden aanbod?”, vraagt raadslid Rob van der Schans zich af.

Van der Schans heeft schriftelijke vragen over het onderwerp gesteld aan B en W. Hij wijst erop dat wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) in juni aangaf dat de appartementen gedoseerd op de markt worden gebracht. Gezien de grote aantallen plaatst het D66-raadslid daar zijn vraagtekens bij: „Eerder spraken de lokale makelaars hun zorgen al uit op dit gebied.”

Tuintje

D66 wil weten hoe het gemeentebestuur de regie voert. Hij vraagt zich af waarom er zoveel appartementen komen, terwijl een initiatief als de tiny houses veel voeten in aarde had. Ook heeft hij de indruk dat er veel ouderen zijn die niet naar een appartement willen, maar naar een huis zonder verdieping en met een tuintje.

„De huidige woningmarkt lijkt volledig uit balans”, schrijft Van der Schans, „D66 vindt het uiterst belangrijk dat de kinderen van onze inwoners ook hun toekomst kunnen opbouwen in Dronten. Wat kan het college hierin betekenen?”

Appartementencomplexen

Aan de Morinel is recentelijk De Ferdinand in gebruik genomen met 50 appartementen. Daarnaast zijn er in Dronten plannen voor honderden appartementen in aanbouw of in voorbereiding: 

.

Zorgen

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden