Anneke Popa, hier nog in actie tijdens de verkiezingscampagne van de SP.
Anneke Popa, hier nog in actie tijdens de verkiezingscampagne van de SP. Foto: ©maartenheijenk.nl

Voormalig voorzitter SP Dronten geweigerd bij vergadering

Politiek

DRONTEN - Anneke Popa, de voormalige voorzitter van SP Dronten, is afgelopen dinsdag geweigerd tijdens een vergadering van de partij in Dronten. De Drontense wilde naar eigen zeggen ‘alles netjes overdragen’, maar kreeg daarvoor geen kans. Ze keerde zonder enige inbreng huiswaarts.

Popa was voorzitter van het bestuur van SP Dronten, maar ging samen met haar collega-bestuursleden, de fractie en de wethouder over tot afsplitsing. Onder andere wethouder Peter Duvekot besloot zijn lidmaatschap na twintig jaar te beëindigen, maar zover ging Popa niet. Zij bleef lid van de SP. “Omdat ik het een keurige partij vind”, zegt ze. “Als er landelijke verkiezingen zijn, zou ik ook iedereen aanraden om op SP te stemmen.”

Dat klinkt een beetje gek, maar Popa legt verder uit: “Het was geen politiek conflict. Het was niet zo dat wij iets wilden wat zij niet wilden. De punten die in ons programma voor de SP stonden, staan er nog steeds. Het ging om de communicatie, ondersteuning. Die communicatie was er niet. Het is gewoon heel erg spijtig dat het zo is gelopen.”

Vergadering

De SP belegde begin deze week een vergadering voor haar leden in Dronten en dus dacht Popa daar ook naar binnen te kunnen. Ze is immers nog altijd lid, maar de deur bleef voor haar gesloten. “Ik kwam niet naar binnen, omdat mijn naam onder de brief over de afsplitsing stond. Maar ik ben gewoon nog lid. Ik dacht alles netjes over te dragen, maar dat is helaas niet gelukt.”

De reactie van de SP lees je hier.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 18 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 19 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 19 uur geleden