Esther Ndombaxi Antonio voor haar speciale rolstoelbus
Esther Ndombaxi Antonio voor haar speciale rolstoelbus Foto: Eigen foto

Esther ontvangt rolstoelbus dankzij ‘kracht van de gemeenschap’

Algemeen

DRONTEN - Esther Ndombaxi Antonio, een vrolijk meisje van 16 jaar met een lichamelijke en verstandelijke beperking, heeft eindelijk haar langverwachte rolstoelbus ontvangen. Het is het resultaat van een succesvolle crowdfundingcampagne. Na maanden van wachten, kon Esther eindelijk de bus bestellen en aanpassen aan haar specifieke behoeften.

De crowdfundingcampagne werd gestart door Renée, de zus van Esther, om zo bij te dragen aan het verbeteren van haar mobiliteit en onafhankelijkheid. Met een doelstelling van € 33.500, was het al snel duidelijk dat de gemeenschap achter Esther stond. In slechts enkele maanden tijd werd het doel bereikt en zelfs overtroffen.

Esther is overweldigd door de steun en liefde die ze heeft ontvangen tijdens de crowdfundingcampagne. Ze is dankbaar voor alle donateurs die hebben bijgedragen aan haar nieuwe rolstoelbus. “Dankzij jullie donaties heb ik nu de vrijheid om te kunnen gaan waar ik wil en wanneer ik wil. Het is heel fijn om niet langer afhankelijk te zijn van een rolstoeltaxi om me te vervoeren. Nu hoef ik niet meer in de auto te worden getild maar kan ik met de rolstoel in de auto. Natuurlijk rijdt papa, mama of een van mijn broers of zussen”, vertelt Esther.

De rolstoelbus is aangepast aan Esther’s specifieke behoeften en biedt de mogelijkheid om met rolstoel en al via een laadklep met de auto te reizen. Met de hulp van haar vrienden en familie is Esther nu in staat om zich onder betere omstandigheden te verplaatsen. Ze kan nu reizen naar familie, haar vrienden van school bezoeken en deelnemen aan activiteiten die voorheen niet mogelijk waren vanwege haar beperking.

Esther’s verhaal laat zien hoe krachtig de gemeenschap kan zijn als ze samenwerken om een doel te bereiken. Door de steun van vrienden en familie en de gulle donaties van mensen die ze nog nooit heeft ontmoet, kan Esther nu genieten van de vrijheid en onafhankelijkheid waar ze zo naar verlangde. Renée Ndombaxi Antonio: “Een heerlijk gevoel van liefde voor Esther heeft ons overspoeld en ons hart geraakt. Wij willen iedereen bedanken.”

Afbeelding