Pieter Bosch
Pieter Bosch Joost Gabriëls

Pieter Bosch trekt er vroeg op uit en dat levert prachtige natuurfoto’s op

Cultuur

(door Tini Muller)

DRONTEN - Pieter Bosch observeerde op jonge leeftijd al vogels en dieren in hun natuurlijk omgeving. Dat was in Ermelo op de Veluwe, waar hij opgroeide. Hij nam daar met een cassetterecorder vogelgeluiden op. Met zijn eerste analoge fotocamera stapte hij wat later over op fotograferen als hobby.

Sinds 1991 woont hij in Dronten. Samen met zijn vrouw heeft hij een internet-reclamebureau, waar ook fotografie wordt aangeboden. De combinatie van techniek en design spreekt hem aan. Sinds 2005 fotografeert hij professioneel.

Kaal en vlak

Veel mensen vinden Flevoland kaal en vlak, maar Pieter Bosch vindt het juist uitdagend en trekt er graag op uit, vaak al heel vroeg in de ochtend. Natuurgebieden met veel rust, ruimte en voedselaanbod zorgen voor een enorme diversiteit in natuurbeleving. En de verschillende natte graslanden, riet- en moerasgebieden waar bijzondere vogelsoorten hun leefgebied hebben, zijn ideaal voor bijvoorbeeld de grote zilverreiger, blauwe reiger, lepelaar en roerdomp.

Met wat geduld levert dat prachtige foto’s op. De meeste foto’s die in zijn portfolio op zijn website en op de website van het kunstcollectief te zien zijn, zijn gemaakt in de natuurgebieden van Flevoland.

Veelzijdigheid

Geboeid door de veelzijdigheid en de schoonheid van de natuur is zijn passie inmiddels natuurfotografie, waarbij het fotograferen van vogels zijn voorkeur heeft. Niet alleen grote vogelsoorten maar ook kleine, zoals het puttertje en de kleine karekiet.

Zijn natuurfoto’s zijn in elk formaat te verkrijgen voor binnenshuis en ook voor buiten. Maar het fotograferen van andere onderwerpen heeft ook zijn aandacht, zoals een zonsopkomst, ook in opdracht.

Voor het Kunst Collectief Dronten heeft hij de website gemaakt en onderhoudt die ook. Op de website www.kunstcollectiefdronten.nl worden alle kunstenaars die deelnemen aan het kunstcollectief voorgesteld. Na de lockdown gaat ook de pop-up store van het kunstcollectief aan De Kiel in winkelcentrum Suydersee in Dronten weer open. U bent dan van harte uitgenodigd de prachtige foto’s van Pieter Bosch en het werk van de andere kunstenaars van dichtbij te komen bekijken.

Kunstcollectief Dronten