Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Geld lenen voor je persoonlijke doelen is makkelijker dan ooit geworden

Partnerbijdrages

Geld lenen is altijd een heel gedoe geweest. Dat komt doordat banken persoonlijke leners, maar ook (kleine) bedrijven altijd grondig en daardoor ook langdurig controleren. Als je een bedrag op de korte termijn wilt lenen, kan dat daardoor nog wel eens lastig zijn. Maar wat niet iedere consument weet, is dat je ook geld kunt lenen via andere kanalen. Wie zijn deze kredietverstrekkers?

Online geld lenen is sneller dan bij de bank

Vandaag je lening aanvragen en morgen al het geld op je rekening? Met een lening bij een online kredietverstrekker zoals bondora.nl is dat mogelijk. Bij deze online verstrekkers kun je het bedrag en de looptijd kiezen en gaat de klantenservice voor je aan de slag om te kijken of je het geld op je rekening gestort krijgt. Je ziet van tevoren al meteen hoeveel je per maand zult betalen voor je lening, dus er zijn nooit onverwachte verrassingen nadat je de lening definitief hebt afgesloten met de verstrekker.

Je mag het bedrag van een persoonlijke lening niet opnieuw opnemen. Als je dat wel wilt doen, zul je een nieuw krediet moeten afsluiten. Dat betekent dat je goed moet nadenken voor welke eenmalige aankoop je het krediet wilt gebruiken en hoeveel je daarvoor nodig hebt, voordat je aanklopt bij een kredietverstrekker.

Je kunt al geld lenen vanaf een bedrag van ongeveer 100 euro tot bedragen van rond de 15.000 euro. Dat is vaak precies genoeg om die dromen waar te maken. De looptijd van je lening kan een paar maanden zijn maar ook een aantal jaar. Op die manier kun je de lasten beter verspreiden en toch snel dat krediet hebben om te investeren in die wens die je al een tijdje hebt.

Geld lenen voor een verbouwing of extra financiële vrijheid

Waar kun je een persoonlijke lening voor gebruiken? De mogelijkheden zijn eindeloos, maar de meeste leners zullen het geld steken in een droom zoals het kopen van een caravan of camper, een grote verbouwing of een andere dure aankoop.

Als je genoeg verdient om te sparen, wil je niet altijd al dat geld meteen opzijzetten om te investeren in die nieuwe aanbouw of keuken. Door te kiezen voor een persoonlijke lening is het voor consumenten mogelijk toch een groot bedrag in één keer te betalen, zonder hiervoor diep in de buidel te tasten. Dit geeft consumenten ook veel meer financiële vrijheid om te doen wat ze willen.

Steeds meer consumenten lenen ook geld om juist kosten te besparen in de nabije toekomst. Bijvoorbeeld door geld te lenen voor zonnepanelen, een warmtepomp of het isoleren van muren en ramen. Door je huis beter te isoleren, te voorzien van energie van de zon en van het gas te gaan, kun je enorm besparen op je energierekening.

Geen vervanging van je hypotheek of een zakelijk krediet

Persoonlijke leningen zijn altijd vrij kortstondige leningen van relatief lage bedragen. Dat betekent ook dat de lening nooit een vervanging kan zijn van een hypotheek. Bij hypotheek geldt bovendien dat je je woning gebruikt als onderpand, voor een korte lening bij een online verstrekker zijn dat soort onderpanden niet nodig, want de vaste lasten zijn daarvoor veel lager dan een hypotheek.

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 22 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 23 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 23 uur geleden